tiistai 13. lokakuuta 2020

My Sustainable future -hanke, what are we doing?

Zöld Peter -lippukunnan ja Vääräjoen Vartijat -lippukunnan yhteinen Youth in Action hanke alkoi vuoden alussa. Hanke kestää kaksi vuotta ja sitä rahoittaa Erasmus+ -ohjelma, hankkeen hallinnoi Rieska-Leader ry.  Lyhyesti tiivistettynä hankkeen sisältö on pohtia omaa elämäntapaa kestävän kehityksen näkökulmasta ja harjoitella tähän liittyviä taitoja yhteisillä leireillä sekä haasteiden muodossa. 

Kesän haasteena oli kasvattaa vihanneksia ja käyttää niitä ruuanlaitossa. Hankkeessa mukana olevien nuorten lisäksi tähän haasteeseen haastettiin mukaan kaikki lippukunnan jäsenet.  Tässä vielä tähän liittyen muutamia kuvia: 

Some pictures from summer challenge to grow up food: 

 

Syyskauden aloituksessa pidimme koko kylälle yhteiset partiomyyjäiset ja tässä yhteydessä otimme jo vähän ennakkoa loppuvuoden haasteesta. Meillä oli lelujen vaihtopöytä sekä kirppistavaroiden vaihtopöytä. Myyntipöydältä löytyi syksyn satoa. 

We had in September a market evening with flea market table.
Ja mitäpä seuraavaksi? Loka-marras-joulukuun haasteena on olla ostamatta uusia vaatteita tai ostaa vain niin vähän kuin mahdollista. Lisäksi haasteena on tehdä itse joululahjoja. Vääräjoen Vartijoiden suunnitelmissa on pitää DIY JOULULAHJAPAJA. Suunnittelemme itse tehtyjä lahjaideoita siten, että materiaalit ovat pääosin kierrätettyjä. 

And what next? October -December we have a challenge to 

- do not buy new clothers (as less as possible)

- DIY your Christmas presets.

 

Tässä vielä maaliskuun yhteisen leirin tunnelmaa:

And some pictures from camp:


Ja haasteet jatkuu..... And we go on with new challenges...
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti